Slik får du råd til å bli god

Norge har gjennom generasjoner vært en vintersportsnasjon og selv i snowboardsportens tidlige barndom var det nordmenn som dominerte sporten med utøvere som Daniel Franck og Terje Håkonsen i spissen. Det heter seg at det er typisk norsk å være god, og det er mange unge som drømmer om å en dag stå på toppen av podiet under internasjonale konkurranser som OL, VM og X-games.

 

Unge utøvere har mye å skulle leve opp til og konkurransen er beintøff. I starten var snowboard ansett som en ungdomsbølge som ikke var villig til å innfinne seg med regler og forventninger som ble stilt til andre vintersporter. Det var mye kritikk av sporten fra andre etablerte aktører, men utøverne så ikke ut til å bry seg nevneverdig. Dette var deres sport og det handlet mer om å ha det gøy, enn å konkurrere om hvem som var best. Ettersom sporten vokste, fikk også nasjonale og internasjonale forbund øynene opp for sporten og man innså at dette ikke bare var lek og moro. De beste utøverne trener mange timer hver dag, og i dag er det ikke tvil om at snowboard og alle tilknyttede grener er sport på høyt nivå.

 

Norske utøvere innen snowboard har klart å holde seg i verdenstoppen gjennom mange år og det norske snowboardlandslaget er i dag et av de beste i verden. Det spirer og gror meget godt i de bakre rekker og i dag er det nesten like mange unge som satser på snowboard som det er de som satser på langrenn og alpint. Det betyr at for dem som drømmer om å komme seg på landslaget og gjøre internasjonal karriere på snowboard, vil det kreve enormt mye.

 

Spe på inntekten

I starten av en mulig karriere som snowboarder, vil alle kostnader ligge på deg selv, eller dine foreldre. Ingen sponsor vil plukke opp regningen før du har bevist at du er god nok til å bli sponset. For mange vil kostnadene til utstyr, heiskort, reiser og treningsleir være umulig å bære og mange unge vil dermed aldri kunne lykkes med å nå sine mål. Det koster mye å skulle bli best og man kan ikke forvente at ens foreldre skal bruke titalls tusen kroner hvert år. De aller fleste vil nok ønske å hjelpe sine barn så mye som mulig, men for mange er det bare ikke mulig.

 

Vi ønsker selvsagt at så mange unge som mulig skal få muligheten til å nå sine drømmer. Vi tenkte derfor at vi skulle komme med et tips til hvordan man kan spe på inntekten sin slik at man enklere kan bære den økonomiske byrden en sportslig satsing som dette bringer med seg.

 

Den enkleste måten å tjene noen kroner ekstra på, vil være å starte sin egen blogg. Det koster ingenting å komme i gang, du trenger ikke mye kunnskap om hvordan man bygger nettsider og det trenger ikke ta for mye tid. De siste 10 årene har bloggere i Norge blitt kjendiser og flere av dem tjener millioner av kroner i året. Det kan du også gjøre. Sett opp en blogg og skriv om ditt mål som snowboarder. Desto flere lesere du får, desto mer penger kan du tjene på markedsføring og reklame. Du kan reklamere for alt fra utstyr til spill på nett.

 

Viktig å tenke på

Det viktigste er at du skriver godt og at du reklamerer for produkter og tjenester som du vet nordmenn er opptatt av. Ulike snowboardprodukter vil være helt naturlig å markedsføre, men også odds på snowboard og spill på spilleautomater er meget gode inntektskilder på en blogg som dette. Man regner med at det i dag er 250,000 snowboardere i Norge, og sammen med de rundt 250,000 som spiller på nettcasino hver uke, er det et enormt potensial for inntekter.

 

Om du starter din egen blogg er det viktig å huske at inntekter fra reklame må komme i andre rekke. Først og fremst må du skrive på en god og engasjerende måte som sikrer at du bygger deg et publikum. Lykkes du med det, vil inntektene komme av seg selv.

Privacy Policy